SEGMENTALE MASSAGE

Wat is Segmentale massage?

Segmentale massage is een therapeutische massagetechniek die gericht is op storingen in inwendige organen en functies daarvan. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige samentrekking, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat. De symptomen zijn meestal zichtbaar op de rug, maar de oorzaak is soms moeilijk te vinden.
Indien de oorzaak niet wordt opgelost, zal de pijn terugkomen.

Als door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen gestoord worden.

Bij segmentale massage wordt gebruik gemaakt van de segmentatie van de wervelkolom.
Een segment is dat deel van het ruggenmerg waaruit de verbindende ruggenmergszenuw ontspringt.

In het lichaam van de mens zijn er verbindingen tussen inwendige organen en specifieke huidzones die kenmerkend zijn voor het betreffende orgaan.
Storingen in inwendige organen en functies daarvan kunnen zich in de huid manifesteren door overgevoeligheid van de overeenkomende huidzone.

De werking van segmentale massage is diep en therapeutisch (uiteraard aangepast aan de conditie van de cliënt).

Bij segmentale massage worden de massage technieken van de klassieke massage gebruikt, maar ook nog extra technieken en manipulaties die gericht zijn op de bestrijding van de klachten.
Segmentale massagetherapie maakt door middel van de aangepaste techniek verharde en pijnlijke spanningsgebieden los. Hierdoor ontstaat een verhoogde doorbloeding die zorgt voor aanvoer van voedsel, warmte en zuurstof en de afvoer van opgehoopte afvalstoffen.

Bij klachten worden de huidzones en spieren van het bijbehorende segment op gemasseerd waardoor het evenwicht hersteld kan worden, dit geeft voor de cliënt vaak onmiddellijk al een gevoel van bevrijding.

Effect van de segmentale massage:

Verbetert de doorbloeding in het gemasseerde weefsel
Voert de opgestapelde afvalstoffen af
Heft blokkades op
Verbetert de orgaanwerking
Versoepelt de spieren wat een kalmerende en rustgevende werking geeft

Segmentale massage werkt o.a. bij:

Klachten van de nek en/of schoudergordel
Rugklachten

De segmentale massage zorgt ook voor een betere balans tussen lichaam en geest.

Florim van Rijswaard