SHIATSU RYOHO

Shiatsu is een drukpuntmassage die zijn oorsprong heeft in de Chinese geneeskunst en na de 6e eeuw na Christus verder is ontwikkeld in Japan. Het is gebaseerd op de invloed die energiebanen (meridianen) op onze fysieke en geestelijke welzijn hebben.

Deze meridianen lopen in min of meer vaste lijnen door ons lichaam en bepalen het functioneren van organen, spieren, botten, zenuwen en huid. Door druk uit te oefenen op bepaalde punten op de meridianen (tsubo’s) middels duim, hand of elleboog kan de energie van de betreffende meridiaan gestuurd worden. Hierdoor zal het lichaam een nieuwe balans vinden die voor u prettiger en vitaler aanvoelt.

De therapeut doet dus een beroep op het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Shiatsu-therapie is een combinatie van Oosterse èn Westerse geneeskunde. Het stimuleert het zelfgenezend vermogen van ons lichaam en vitaliseert en ontspant lichaam en geest.

Centraal bij shiatsu staat de ademhaling. Adequaat doorademen betekent het los kunnen komen van pijnen, spanningen en emoties. Shiatsu verbetert de stofwisseling, herstelt de circulatie en vergroot het weerstandsvermogen. Ook geeft Shiatsu-therapie verlichting van pijn, kalmering en ontspanning.

Shiatsu Ryoho is erg effectief gebleken bij concrete pijnklachten. Na een behandeling voelt men zich vaak fris en ontspannen. Het vermindert spierspanning, stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen. In tegenstelling tot veel reguliere manuele therapieën, wordt bij een shiatsu ryoho niet alleen op de pijnlokatie gewerkt, maar ook algemeen harmoniserende gebieden als nek, hoofd, rug en voeten worden behandeld..

Klachtenlijst:

PMS / menstruatieklachten
opvliegers / overgangsklachten
reumatische klachten
whiplash
knieklachten
duizeligheid
prostaatklachten
slapeloosheid
hyperventilatie
hoofdpijn / migraine
nekpijn en schouderklachten
rugpijn (acuut / chronisch)
tenniselleboog / golfersarm / muispols
maagklachten
burnout / vermoeidheid
RSI / muis-arm
stress
darmklachten / spijsverteringsstoornissen

Komt in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering. Geen eigen risico.

Florim van Rijswaard