SPORTMASSAGE

Sportmassage helpt u een lichamelijke prestatie te leveren, of hiervan te herstellen. Om optimaal te blijven presteren, wilt u geen spierpijn of vermoeide spieren hebben. Sportmassage helpt u hierbij. Ik bespreek met u de reden van uw spierpijn, behandel uw spieren met sportmassage en adviseer u hoe u spierklachten in de toekomst kunt voorkomen en hoe de spieren in goede conditie kunt houden.Ook leer ik u technieken om de spieren te ontspannen en te laten herstellen tussen de inspanning die u moet leveren door.

Ik masseer u met verschillende massagetechnieken om uw pijnlijke spieren sneller te laten herstellen. Het betreffende lichaamsdeel wordt gemasseerd,maar ook het gehele lichaam wordt meegenomen. De klachten in uw spieren ontstaan vaak door verkortingen of spierverhardingen.Deze kan ik voelen in de rusttoestand,ze zijn dan nl. nog steeds hard. Deze worden los gemasseerd waarna uw klacht af zal nemen. Ook als u nog geen spierklachten heeft, zorgt de massage ervoor dat spierverhardingen en verkortingen niet ontstaan en dat u sneller herstelt van trainingen. Mocht u tijdens de massage baat hebben bij trainingsadvies, dan sta ik daar zeker voor open en help ik u graag. Voor verkorte spieren kan ik u na de massage eventueel rekoefeningen meegeven.

Een sportmassage is niet alleen voor sporters bedoeld. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om u één keer in de twee weken te laten masseren.

Waar is een sportmassage goed voor?

Een verbeterde doorbloeding van de spieren (o.a. door snelle afvoering van afvalstoffen);
Verhardingen in de spieren worden verminderd;
Soepele spieren;
Ontwatering spieren en weefselspleten;
Ontspanning van lichaam en geest;
Kortom, voor een gezonde levensstijl.

FLORIM VAN RIJSWAARD