VOETREFLEX MASSAGE

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is het bestuderen van reflexen op de voeten. Al onze organen, klieren en gewrichten hebben een reflexzone op de voet. Door deze zones een impuls te geven krijgt het lichaam een zetje om optimaal te gaan werken. De doorbloeding verbetert en de energie gaat weer stromen. Er treedt een diepgaande ontspanning op waardoor zowel lichaam als geest de kans krijgen te herstellen van stress, vermoeidheid en (oude) kwetsuren.

Dit verloopt door een interactie via drukpuntmassage met de handen op de voeten.
Voetreflex biedt heel direct informatie over blokkades van de organen.
Organen, zenuwen, spieren en klieren staan in verbinding met specifieke punten en gebieden op onze voeten.
Door de voeten te masseren worden blokkades, onverwerkte emoties en spanningen aangeroerd, versterkt en daarna opgeheven. De energie gaat weer beter doorstromen.
Het activeert het zelfgenezend vermogen waarover ieder mens beschikt. Het ondersteunt en reguleert de natuurlijke processen in het lichaam. Dit heeft uiteraard een positief effect op je psyche; lichaam en geest. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voor wie?

Voetreflexologie is voor iedereen! Van jong tot oud, voor zieke en gezonde mensen.
Pieker je veel? Een behandeling haalt je uit je hoofd en zet je letterlijk en figuurlijk weer met beide benen op de grond.
Het is pure weldaad voor vermoeide of pijnlijke voeten. Het geeft verlichting bij veel acute en chronische klachten, denk aan:

hoofdpijn, migraine
nek-, rug- en schouderklachten
allergie├źn
vocht vasthouden
hormonale ongemakken (PMS)
spijsverteringsklachten (obstipatie, spastische darm)
huidaandoeningen
stress, slapeloosheid en burn-out

Komt in aanmerking voor een gehele of gedeeltelijke vergoeding vanuit een aanvullende ziektekostenverzekering. Geen eigen risico.

FLORIM VAN RIJSWAARD